Sprakresor

München, Bayern, Tyskland

Språkresa till München på DID Deutsch Institut

Rymlig takterass Bayerns största stad Nära Karlsplatz

Skolinfo:

 • Studiestöd/CSN
 • Aktivitetsprogram
 • Kafeteria
 • Fikaautomat
 • Air Condition
 • Internet Wifi
 • Data labb

DID Deutsch Institut (DID), grundad 1970, har en enastående kvalité på sina språkkurser och har oftast en mer akademisk prägel än många andra tyska språkskolor.

Undervisningens kvalité garanteras b.la. av FDSV (The Association of German Language Schools and Language-Tour Operators). DID erbjuder språkkurser på flera orter runt om i Tyskland, via EduPlanet kan du b.la. resa till Berlin och Frankfurt. I programmet finns språkkurser i tyska för vuxna, studerande och ungdomar. Varje år deltar över 9 000 personer från ett 40-tal länder på skolans språkkurser.

I centrala München har DID ljusa och fina skollokaler nära stadens största tågstation. Skolan har 11 klassrum fördelade på två våningsplan, ett litet bibliotek, café med snack- och dryckesmaskiner, mediacenter, samt en rymlig takterrass med pingisbord som blir en naturlig samlingsplats under sommaren!

DID Deutsch Institut kontrolleras och samarbetar aktivt med GfdS (German Language Society) som är en tysk, politiskt oberoende organisation som ser till att skolan undervisar på ett sätt som gör att studenter når upp till de språkliga målen. DID är också den enda skolorganisationen i Tyskland där du kan få ett examensbevis signerat av GfdS.

München

Oktoberfest, lederhosen och blåsinstrument är alla givna komponenter i denna traditionella tyska stad som även är huvudstaden i Bayern. München är Tysklands tredje största stad och oerhört populär bland tyskarna själva.

Av drycker är öl den självklara vinnaren och tyskarna är inte blygsamma i sitt drickande. Det märks inte minst på alla ”biergarten” under sommarhalvåret och världens största ölfest i oktober med skummande öl och rödkindade musikanter som spelar klämkäck musik på stadens gator och torg.

München är ett kulturcentrum och världens största mediestad näst efter New York. Av cirka 1,4 miljoner invånare arbetar många inom mediesektorn. Vill du ha lugn och ro för en stund finns stora parker, alptoppar och sjöar inom räckhåll där du finner en harmonisk och avslappnande miljö vilket kan vara uppskattat på din språkresa.

Fritid

DID ordnar olika aktiviteter varje vecka. Bland annat har du möjlighet att medverka på guidade turer runt i staden till Nymphenburgslottet, FC Bayern Münchens hemmaarena Allianz-Arena, stadsparken, museer och konstutställningar. Befinner du dig här i slutet av september och början av oktober får du naturligtvis inte missa Oktoberfest som pågår i två veckor och lockar besökare från hela världen. Här har du chansen att dricka så mycket öl du bara orkar, samt njuta av festligheterna på denna sprudlande festival. Det finns även stor möjlighet att utöva diverse sporter.

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs kan studeras från 2 till 48 veckor och erbjuds året om. Kursen består av 4 lektioner per dag och grupperna omfattar maximalt 15 studenter. Undervisningsmetoderna går ut på att relatera till vardagliga situationer för att få en så användbar tyska som möjligt.

Semi- och intensivkurs i tyska

Lektioner per vecka: 24 eller 28

Denna språkkurs kan studeras från 2 till 48 veckor och består av 24 eller 28 grupplektioner per vecka. Kursen passar dig som vill ha en mer intensiv språkkurs och kanske inte har planerat att stanna en längre tid. Klasserna består av cirka 10-12 studenter i genomsnitt och som max 15 studenter. Läser du intensivkursen så ingår också tid till att fördjupa dig inom olika ämnen som till exempel politik, kultur och vetenskap. Lektionerna är förlagda på både för- och eftermiddagen och vill du förbereda dig för en GfdS/Goethe-examen är dessa intensivkurser ett bra val.

Språkkurs och praktik

Lektioner per vecka: 20

Är du sugen på att praktiskt få använda dina nya språkkunskaper ute i arbetslivet? Perfekt! DID förmedlar nämligen praktikplatser åt dig som student. Innan du beger dig ut krävs att du läser en språkkurs på minst 6 veckor (samt uppnått nivå B1 enligt Europeiska Språkrådets skala) innan du kan bli aktuell för en plats. Det finns flertalet yrkesområden, bland annat inom arkitektur och design samt turism. Detta är ett utmärkt tillfälle att kombinera språkstudier med arbetslivserfarenhet i ett annat land! Praktiken är oavlönad och ger ej rätt till stöd hös CSN. Kontakta oss för vidare information om ansökningsprocessen.

Affärsspråk

Lektioner per vecka: 20, 60, 90, 108

Åker du för att förbättra tyskan i ditt jobb är DID en välkänd skola just för dig som åker på en kurs anpassad för arbete. DID har två anpassade kurser ”Business German” och ”Business German Plus” Båda dessa kurser är väldigt kompakta och högintensiva, de passar dig som inte kan vara borta flera veckor utan kanske söker resultat efter bara några dagar.

Kurserna är på 1 vecka och du kan välja mellan 4-12 privatlektioner per dag (5 dagar) anpassade efter ditt yrke och syfte. Väljer du Business German Plus har du istället mellan 10-12 privatlektioner per dag under 5 vardagar inklusive 2 helger. Bokar du 12 lektioner per dag ingår också lunch med din lärare.

Inkluderat i dessa kurser är:

 • Nivåtest
 • Intervju om dina mål och förväntningar på kursen
 • Kursmateriel, anpassat materiel på förfrågan
 • Privatlektioner (4, 10, 12 stycken per dag)
 • Kursdiplom
 • Lunch med läraren (endast om du bokar 12 lektioner per dag)

Dessa språkkurser är dyrare än skolans vanliga intensivkurser, har du därför begränsad budget rekommenderar vi en kombination av intensivkurs med privatlektioner istället. Kontakta oss för priser.

Boende

DID i München anordnar tre typer av boende, självklart kan du också leta efter egen boendelösning om du föredrar det. Välj om du vill bo i en tysktalande värdfamilj eller om du hellre bor självständigt på ett residens. Observera att en turistskatt tas ut varje vecka för bokningar upp till 12 veckor. Ankomst sker på söndagar och utcheckning lördagar.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra boendealternativ om du önskar öva upp språket ytterligare samt få ta del av det tyska vardagslivet. Välj mellan boende med frukost eller halvpension samt om du vill bo i enkel- eller dubbelrum.

Inneboende hos tysk värd

Detta är en väldigt vanlig boendeform bland studenter i Tyskland. Det liknar boende i värdfamilj men i detta fall bor du mer självständigt och lagar dina egna måltider. Du har ditt eget sovrum men delar kök och badrum med den du bor hos, det kan vara en student som du eller en yrkesverksam person eller par.

Hotell

Cirka 20 minuters promenad från skolan hittar du detta ungdomshotell, bara ett S-Bahnstopp från stadens största tågstation. Hotellet hyser flertalet rum, samtliga utrustade med privat badrum, enkel- eller dubbelsäng, TV och Wifi samt städning som ingår. Frukostbuffé serveras dagligen. Till hotellet hör även en stor takterrass och precis intill hittar du Augustiner Beer Garden.

De dubbelrum som finns kan enbart bokas om du reser tillsammans med någon, under högsäsong kan dock undantag göras om du reser ensam och önskar bo lite rymligare. Minimiålder är 18 år.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 4 990
3 veckor: 7 000
4 veckor: 9 240
6 veckor: 13 730
8 veckor: 18 180
10 veckor: 20 650
13 veckor: 24 360
14 veckor: 25 490
16 veckor: 27 660
20 veckor: 32 010
Extra vecka: 1 110
24 lektioner per vecka
2 veckor: 6 080
3 veckor: 8 620
4 veckor: 11 460
6 veckor: 17 040
8 veckor: 23 220
12 veckor: 34 180
16 veckor: 45 240
Extra vecka: 1 700
28 lektioner per vecka
2 veckor: 7 120
3 veckor: 10 320
4 veckor: 13 930
Extra vecka: 3 460
Kurslitteratur
Pris per månad: ca 300
Säsongstillägg 1/7-16/8 (alla kurser)
Upp till 9 veckors kurs: 400 / vecka

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Dubbelrum: 3 270
Enkelrum: 3 830
Värdfamilj med frukost
Dubbelrum: 2 710
Enkelrum: 3 150
Inneboende hos tysk värd
Enkelrum: 2 470
Hotell
Enkelrum med frukost: 3 720
Dubbelrum med frukost: 2 700
Sommartillägg 30/6-17/8
Per vecka: 400

Kursstarter och lov 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper: varje måndag
Nybörjare:  8/1, 5/2, 4/3, 8/4, 6/5, 3/6, 1/7, 5/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12
Business German: kontakta EduPlanet om önskad måndag
Lovdagar
Enskilda lovdagar:  29/3, 1/4, 1/5, 9/5, 20/5, 30/5, 15/8, 3/10, 1/11
Jullov:  21/12 – 5/1 2025

 

Deltagarkommentarer

Helena 26 år, 16 veckor

DID är en ganska liten skola, med lite blandade åldrar. Mest ungdomar, men det kom en och annan pensionär också. Jättetrevlig stämning och mycket inflytande över undervisningen från elevernas sida. De fanns alltid möjlighet att byta grupp om det var något man inte var nöjd med, men det var det igen som gjorde. Aktiviteterna som anordnades var jättebra. Det anordnades alltid tre aktiviteter per vecka, där någon lärare från skolan var med. Sen fanns det utöver det varje vecka möjlighet att köpa biljetter till olika evenemang billigt via skolan, som fotboll, opera och balett.

München känns som en trygg stad, med mycket liv och rörelse.

När jag bestämde mig för att gå en språkkurs var jag helt inställd på att boka den själv via skolan, för att komma så billigt undan som möjligt. Efter att ha genomsökt praktiskt taget hela internet utan att känna mig nöjd med utbudet tog jag kontakt med EduPlanet och ett par andra arrangörer. Ingen av arrangörerna hade egentligen någon kurs som passade mig tidsmässigt men EduPlanet lyckades trolla fram en utbildning som gjord för mig, utan att det blev en krona dyrare än det skulle blivit om jag bokade själv via internet. När jag letar själv på internet kan jag skilja på en bra och dålig hemsida, men hemsidan säger egentligen inte mycket om den utbildning skolan erbjuder. För att kunna jämföra olika skolor krävs tidigare erfarenhet, något som EduPlanet verkligen visat sig ha. Helt överlägsen service och både kompetent och supertrevlig personal! Stort tack!

Ebba 21 år, 13 veckor

Lärde mig jättemycket och det var kanon att ha möjligheten att tenta av en högre kurs än den man läste. Lärarna var verkligen toppen! Hade två olika som tog halva veckan var, bra med variation. Var inte rädd för att ta kontakt med dina kurskamrater och håll dig framme på lektionerna. Lärarna är mycket hjälpsamma. Läser du en kurs och inte hinner klart med den innan du ska åka hem och du inte tänker förlänga, prova att göra provet för den nivån – jättebra att ha!

Daniel 17 år, 3 veckor

Min absoluta favoritstad! Har bestämt mig för att bo där någon gång i mitt liv. Ta vara på tiden! Har du några frågor, så fråga lärarna. De är mer än villiga att svara och svarar alltid bra.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982