Sprakresor

Lindau, Tyskland

Språkresa för ungdomar till Lindau på Dialoge Bodensee Sprachschule

Beläget vid Tysklands största ö Litet och gemytligt Bo på hostel eller familj

Skolinfo:

  • Ej Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Air Condition
  • Internet Wifi

På en ö i den största sjön i Tyskland, Bodensee, samlas årligen hundratals ungdomar för att kombinera tyska med spännande aktiviteter och utflykter.

Omgiven av Alperna och med bedårande omgivningar, där Tyskland, Schweiz och Österrike möts hittar du den lilla ön Lindau och språkskolan Dialoge – Bodensee Sprachschule.

Skolan bildades 1991 och har sedan dess bedrivit undervisning i tyska till internationella deltagare – världen över. Vid sidan av sina språkkurser för vuxna finns även ett sommarprogram för deltagare mellan 14-17 år.

Skolans språkkurs för ungdomar kallas för Summer school Bodensee och här spenderar du härliga sommarveckor som inkluderar språkkurs i tyska, roliga aktiviteter, halv- och heldagsutflykter. Allting under under stimulerande och avslappnade former! Skolan verkar för att vistelsen ska upplevas som både rolig, innehållsrik, intressant och utvecklande. Campuset är välutrustat med professionellt undervisningsmateriel och hjälpmedel, vid sidan av klassrummen finns också musik-, och bildsalar – alla med utsikt mot sjön. Under sommarens hetaste dagar kan även undervisningen bedrivas utomhus.

Kurser

Ungdomskurserna i Lindau ges till dig mellan 14-17 år och pågår under utvalda datum under sommaren, oftast med start sista veckan i juni. Språkkursen kombineras med aktiviteter och utflykter i en avslappnad och gemytlig miljö, lett av ett ungt och entusiastiskt lärarteam från skolan.

Ungdomskurs i tyska

Lektioner per vecka: 20+5

Språkkursen i tyska finns på nivåerna A1-B2. På förmiddagarna läser du 20 lektioner tyska per vecka i små grupper om max 12 (genomsnitt 8) studenter. Du lär dig här språkets alla element (hör- och läsförståelse, kommunikation och läsning). Under två eftermiddagar per vecka ges sen de övriga 5 lektionerna där fokus ligger på konversation. Första dagen görs ett språktest som visar vilken nivå i tyska du är på och i vilken grupp du skall studera i. Språkkursen i tyska syftar till att ge praktiska kunskaper i språket, därför är teoretiska kunskaper, främst grammatik, inte särskilt förekommande i kursen. Du lär dig tyska på ett varierat, intressant och roligt sätt och all undervisning leds av skolans unga och motiverade lärarteam som alla har tyska som modersmål.

Lektionstider: 09.00-12.30 (måndag-fredag) + 14.00-16.15 (2 eftermiddagar per vecka)

Aktiviteter

Efter skoldagen ges dagligen ett aktivitetsprogram och 1 gång per vecka ges också en halv- och en heldagsutflykt. Exempel på aktiviteter och utflykter som skolan anordnar kan vara:

-Utflykter till t.ex. München, Ulm & Constance
-Vattenfallen i Rhen
-Kungliga slott
-Technorama center
-Skylinepark
-Utflykt i Alperna
-Pfänder Mountain
-Badutflykter

Boende

Som deltagare på skolan ungdomskurs ges två boendealternativ. Välj att bo på ett trevligt småstadshotell med andra kursdeltagare eller i en tysk värdfamilj. Helpension ingår i båda alternativen. Ankomst skall ske på söndagar mellan kl 16.00-18.00. Hemresa sker lördagar och du måste lämna ditt rum senast 09.30. Vid avvikande tider, kontakta EduPlanet!

Hotell

Vill du bo med andra deltagare under samma tak så rekommenderar vi boende på det trevliga Bulligan hotel. Det är ett nyligen renoverat hotell med 17 rymliga dubbelrum med enskilda badrum (mot avgift går det att bo ensam i dubbelrum). Bulligan Hotel är beläget ca 20 minuters bussresa från skolan. Det är en direktbuss som trafikerar sträckan och kursdeltagare och ledare från skolan gör resan tillsammans på morgon och tillbaka. Bussbiljetter står skolan för.

Det finns en härlig terrass på hotellet, frukostrum och gemensamma ytor för kvällsaktiviteter. Frukost serveras på hotellet, varm lunch & middag serveras på skolan. På hotellet bor du alltid under samma tak som personal på skolan så vistelsen ska känns trygg.

Värdfamilj

Detta är det bästa sättet att komma den sydtyska kulturen nära! Alla familjer är noga utvalda av skolan och besöks regelbundet. Många är bekanta med skolan sen flera år tillbaka och har tagit emot kursdeltagare många gånger tidigare. Du bor oftast i dubbelrum med en annan deltagare från skolan av en annan nationalitet än du (flickor med flickor och pojkar med pojkar). Skolan försöker också para ihop deltagare i liknande ålder. I vissa fall kan en del familjer ta emot fler studenter åt gången (3-4), därför kan ibland flerbäddsrum bli aktuella.

Frukost och middag intas hos värdfamiljen, lunch brukar däremot serveras på skolan. Behöver du specialkost kontaktar du EduPlanet om detta i förväg så kollar vi möjlighet till detta direkt med skolan. Familjerna bor alla i Lindauområdet, restiden brukar ligga på max 20-30 minuter med buss från skolan. I enstaka fall kan det fungera att promenera. Busskort kan lösas på skolan för ca 40 Euro.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
Ungdomskurs i tyska
Boende i värdfamilj
1 vecka: 12 310
2 veckor: 23 490
Extra vecka (1-4 veckor): 11 750
Boende på hotell
2 veckor:  22 590
Extra vecka (1-4 veckor): 11 300
Transfer (med tåg)
Zürich flygplats, tur & retur: 2 600
Frivilligt tillägg
Vegan, gluten- laktosfri kost: 360 per vecka
Vad ingår i priset?
Språkkurs med 20+5 lektioner per vecka, aktiviteter & utflykter, boende på hotell/värdfamilj, helpension, kursmateriel, kursdiplom.

Kursstarter 2024

Kursstarter
Ungdomskurs i tyska: ankomst söndag med kursstart måndag. Hemresa lördagar.
Boende på hotell
2 veckor: 23/6, 7/7, 21/7
4 veckor: 23/6, 7/7
6 veckor: 23/6
Boende i värdfamilj
1-6 veckor: 23/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7
Startdatum nybörjare
Startdatum: 23/6, 7/7, 21/7

 

Resa hit

Det är lätt att resa till Lindau både med flyg, buss, tåg och med bil. Staden ligger relativt nära München, Zürich (Schweiz) och Stuttgart. För att ta sig till Lindau rekommenderar vi i första hand flyg till Zürich. Skolan ordnar nämligen en gemensam tågtransfer därifrån där deltagare hämtas upp på söndagar och reser tillbaka till flygplatsen på lördagar (tillåtna tider är mellan 09.00-17.00). Från klockan 16.00 påbörjas incheckning hos värdfamiljer/hotell och runt 18.30 brukar skolan ordna en gemensam välkomstmiddag (ej obligatoriskt).

Deltagare blir välkomnade på flygplatsen vid ankomst av en ur skolans team och därifrån sker resan med direkttåg vidare till Lindau (restid ca 1 timme och 24 min). På tågresan följer ej personal från skolan med men de följer med till tåget och ser till att alla deltagare kommer ombord och biljetten för tågresan överlämnas. Väl vid tågstationen i Lindau sköter värdfamiljen/skolan transfern vidare till boendet som valts.

Som alternativ kan privat transfer (taxi) kan förbeställas från Memmingen (70 km), München och Freidrichshafen (30 km) men detta är i regel väldigt kostsamt i jämförelse men den gemensamma transfern med tåg.

Självklart får du ta dig till Lindau på egen hand om du föredrar detta.

Reser du mot tillägget ”Unaccompanied minor” (UM) som vissa flygbolag erbjuder, tillkommer en kostnad för detta arrangemang.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982