Sprakresor

Berlin, Mitte, Tyskland

Språkresor till Berlin på DID Deutsch Institut

Belägen i centrala Mitte Akademisk profil Prisvärda språkkurser

Skolinfo:

  • Studiestöd/CSN
  • Kafeteria
  • Fikaautomat
  • Internet Wifi

DID – Deutsch Institute, grundad 1970, har en enastående kvalité på sina språkkurser. Undervisningens höga standard garanteras av GfdS (Gesellschaft für deutsche Sprache). DID erbjuder språkkurser på flera orter runt om i Tyskland.

I programmet finns kurser för vuxna, studerande och ungdomar. Varje år deltar över 9 000 personer från ett 40-tal länder i kurserna. Utöver detta erbjuder även DID sommarkurser för både vuxna och ungdomar på många andra orter runt om i Tyskland, till exempel Oberwesel, Köln, Augsburg och Nürnberg.

Skolan i Berlin är belägen i den centrala stadsdelen Mitte, även kallad den historiska delen, nära trendiga Oranienburger Strasse och mysiga Hackescher Markt. Skolan har 10 ljusa klassrum i moderna lokaler med stora fönster. Här hittar man även en trevlig takterrass, bra möjligheter till självstudier, samt en lounge där man kan köpa fika och snacks. I närheten hittar man många kaféer, restauranger och barer.

Skolans undervisningsmetoder fokuserar på kommunikation och du har möjlighet att träna din tyska intensivt både i och utanför klassrummet!

Berlin

Med Europas mest nyskapade kulturutbud, en blodisande historia och shopping i världsklass, fortsätter Berlin att fascinera sina besökare. Denna pulserande storstad har något att erbjuda för alla smaker och passar därför perfekt för språkkurser!

Mitte

Mitte är ett område som är beläget i hjärtat av Berlin. Här möts öst och väst – gammalt och nytt. I denna stadsdel möter du en blandning av storstadsmänniskor, studenter, konstälskare och turister från hela världen. Området är det gamla kvarteret av Berlin och här upplever du ett rikt utbud av museum, stora shoppingcenter, restauranger, myllrande affärsstråk och historiska sevärdheter. Det är i Mitte du kan beskåda Branderburger Tor, TV-tornet och de båda domkyrkorna Französischer Dom och Deutscher Dom. Stadsdelen är känd som Berlins stora finans- och shoppingkvarter.

Fritid

DID anordnar olika spännande aktiviteter för sina studenter varje vecka, såsom guidade turer genom staden, där du får uppleva stadens historiska center och dess sevärdheter såsom kulturcentret Tacheles och ruinerna av Berlinmuren. Exempel på andra aktiviteter som ordnas via skolan är teaterbesök, filmvisning på skolan, besök till konserter, bio, sportevenemang och helgutflykter till närliggande städer och platser.

Berlin är en av världens främsta filmstäder, här visades bland annat Europas första biofilm år 1895. Staden erbjuder fler än 100 biografer som varje år besöks av 12 miljoner människor, så är du filmälskare har du definitivt hittat rätt.

Det livliga nattlivet erbjuder något för alla smaker och de flesta klubbarna har öppet långt fram på småtimmarna. Tysklands världsberömda elektroscen lever kvar än idag och här kan du dansa loss med tusentals andra levnadsglada.

Berlin är ett kulturcentrum och du har stor möjlighet att gå på teater, opera och museum. Lättast att ta sig fram i staden är det med tunnelbana eller spårvagn. Tunnelbanesystemet är välutvecklat och lättanvänt. U-Bahn är den vanliga tunnelbanan och S-Bahn går som en ringlinje runt staden, men har även linjer som korsar rakt igenom. På vardagar går tågen fram till 24 och på helgerna långt in på natten.

Kurser

Språkkurs i tyska

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs studeras från 2-48 veckor och erbjuds året om. Kursen består av 20 grupplektioner per vecka och består av maximalt 15 studenter men normalt sett mellan 10-12 stycken. Undervisningsmetoderna går ut på att relatera till vardagliga situationer för att få en så användbar tyska som möjligt. Praktisk tyska med andra ord! Lärarna lämnar i regel mycket utrymme för studenterna och du får en aktiv roll i klassrummet.

Denna språkkurs passar dig som vill ha gott om tid att upptäcka staden Berlin på eftermiddagarna och delta i skolans aktivitetsprogram.

Om du inte har möjlighet att närvara på plats ges denna språkkurs även online under vissa perioder. Kontakta EduPlanet om önskade datum/veckor så kollar vi med skolan om onlinekurs kan arrangeras. Priset är detsamma som om kursen skulle äga rum på plats.

Tider: 09.00-12.30 måndag-fredag, rast mellan 10.30-11.00

Semi- och intensivkurs i tyska

Lektioner per vecka: 24 eller 28

Denna språkkurs kan studeras från 2 till 48 veckor och består av 24 eller 28 grupplektioner per vecka. Kursen passar dig som vill ha en mer intensiv språkkurs och kanske inte har planerat att stanna en längre tid. Klasserna består av cirka 10-12 studenter i genomsnitt och som max 15 studenter. Läser du intensivkursen så ingår också tid till att fördjupa dig inom olika ämnen som till exempel politik, kultur och vetenskap. Lektionerna är förlagda på både för- och eftermiddagen och vill du förbereda dig för en GfdS/Goethe-examen är dessa intensivkurser ett bra val.

Språk + Praktik

Lektioner per vecka: 20, 24 eller 28

Är du sugen på att praktiskt få använda dina nya språkkunskaper ute i arbetslivet förmedlar DID praktikplatser åt dig som student! Innan du beger dig ut krävs att du läser en språkkurs på minst 6 veckor (samt uppnått nivå B1 enligt Europeiska Språkrådets skala) innan du kan bli aktuell för en praktikplats. Det finns flertalet yrkesområden att välja bland, till exempel inom arkitektur, design och turism. Detta är ett utmärkt tillfälle att kombinera språkstudier med arbetslivserfarenhet i ett annat land! Praktiken är oavlönad men är en väldigt bra erfarenhet att ha med i ditt CV!

Boende

DID i Berlin anordnar fyra typer av boende, självklart kan du också leta efter egen boendelösning om du föredrar det. Välj om du vill bo i en tysktalande värdfamilj eller om du hellre bor självständigt på ett residens. Observera att en turistskatt tas ut varje vecka för bokningar upp till 12 veckor. Ankomst sker på söndagar och utcheckning lördagar.

Värdfamilj

Att bo i värdfamilj är ett bra boendealternativ om du önskar öva upp språket ytterligare samt få ta del av det tyska vardagslivet. Välj mellan boende med frukost eller halvpension samt om du vill bo i enkel eller dubbelrum. Familjerna bor i regel 25-45 minuter med publika färdmedel från skolan. Vissa familjer hyser flera deltagare hos sig samtidigt.

Boende med tysk värd

Detta är en väldigt vanlig boendeform bland studenter i Tyskland. Det liknar boende i värdfamilj men i detta fall bor du mer självständigt och lagar dina egna måltider. Du har ditt eget sovrum men delar kök och badrum med den/de du bor hos. Räkna på en restid mellan 25-60 min till skolan med kommunala färdmedel.

Youth Hotel

Skolan erbjuder även enkel- och dubbelrum på ett särskilt hotell för deltagare 18 år och uppåt. Detta hotell är beläget på en lugn sidogata cirka 10 minuter från Berlins största tågstation. Du möts av en stor och luftig lobby, en plats där du snabbt stöter på och kan bekanta dig med andra studenter. Hotellet stoltserar med en stor takterrass med utsikt över stora delar av området.

På ditt rum finns privat badrum, TV och fritt Wifi. Frukostbuffé ingår samt sängkläder och handdukar. På hotellet finns ett gemensamt kök och cykeluthyrning.

Restid till skolan är cirka 20 minuter.

Residens

Cirka 30 minuters bussresa från skolan ligger det studentresidens där många av skolans studenter valt att bo. Residenset är beläget i västra Berlin, direkt intill Spreefloden som rinner genom staden. Supermarkets, restauranger och ”Gotzkowsky-Kiezområdet” med dess populära och hippa barer finns inom gångavstånd härifrån. Till residenset hör en härlig takterrass, pingisbord och gemensamma ytor med b.la. större kök och TV-rum där många passar på att umgås.

I din lägenhet har du ett privat badrum och kitchenette. Wifi, handdukar och sängkläder ingår i priset. Tvätt-  och städmöjligheter mot extra avgift. Varje lägenhet mäter cirka 20 kvm. Minimiålder är 18 år.

Bokar du detta boende betalas en deposition in till EduPlanet motsvarande 300 Euro. Denna summa återfås vid utcheckning.

Priser & Datum 2024

Kurspriser
20 lektioner per vecka
2 veckor: 4 990
3 veckor: 7 000
4 veckor: 9 240
6 veckor: 13 730
8 veckor: 18 180
12 veckor: 22 920
13 veckor: 24 360
14 veckor: 25 360
16 veckor: 27 660
20 veckor: 32 010
Extra vecka: 1 110
24 lektioner per vecka
2 veckor: 6 080
3 veckor: 8 620
4 veckor: 11 460
6 veckor: 17 040
12 veckor: 34 180
16 veckor: 45 240
Extra vecka: 1 700
28 lektioner per vecka
2 veckor: 7 120
3 veckor: 10 320
4 veckor: 13 930
Extra vecka: 3 460
Kurslitteratur
Pris per månad: ca 300
Säsongstillägg 1/7-16/8 (alla kurser)
Upp till 9 veckors kurs: 400 / vecka

Boende

Pris per vecka
Värdfamilj med halvpension
Dubbelrum: 3 270
Enkelrum: 3 830
Värdfamilj med frukost
Dubbelrum: 2 710
Enkelrum: 3 150
Inneboende hos tysk värd
Enkelrum: 2 470
Youth Hotel
Enkelrum: 3 720
Residens
1 vecka: 5 740
2 veckor: 7 970
4 veckor: 12 430
Bokningsavgift residens
Engångsavgift: 1 780
Sommartillägg 30/6-17/8
Per vecka: 400
Deposition residens
Återfås: 3 480

Kursstarter och lov 2024

Kursstarter
För dig med förkunskaper start varje måndag
Nybörjare:  8/1, 5/2, 4/3, 8/4, 6/5, 3/6, 1/7, 5/8, 2/9, 7/10, 4/11, 2/12
Business German / Plus: kontakta EduPlanet om önskad måndag
Lovdagar
Enskilda lovdagar: 8/3, 29/3,  1/4, 1/5, 1/5, 9/5, 20/5, 3/10
Jullov:  21/12 – 5/1 2025

 

Deltagarkommentarer

Robert 43 år, 20 veckor

Jag längtar tillbaka till Tyskland, alla var så vänliga!

Cecilia 31 år, 15 veckor

Både skolan och Berlin är jättebra och jag är väldigt nöjd!

Joel 20 år, 20 veckor

Jag har det super. Skolan är skitbra och ligger nära till allt. Gick väldigt snabbt att träffa nya människor på skolan som man hänger med på fritiden också. Förövrigt är Berlin är häftig stad med bra nattliv, många barer, rik kultur och mycket annat.

Fråga vår studievägledare Clara!

018-551020
Beställ info/Ställ en fråga

Studentberättelser

Bara hos oss

Personlig studievägledning
Studiemedelshjälp

Inga pålägg & Gratis hjälp
Lägsta Prisgaranti

Språkresor och Utlandsstudier
Svenskt & grundat 1982