-->

Studera utomlands

Prisvärda studieresor för skolor eller klasser

EduPlanet erbjuder svenska gymnasieskolor (även grundskolor) och skolklasser paket med studieresor för elevgrupper och medföljande lärare från en vecka upp till två veckor. Studierespaketen är framtagna tillsammans med noggrant utvalda språkskolor och arrangörer i Europa och innehåller språkkurs (eller annan önskad specialaktivitet) och aktiviteter som passar elever och lärare. Som lärare eller organisatör behöver ni inte lägga tid på planering eller arrangemang, samla gruppen så löser vi resten, allt är klart och lågt prissatt.

Vi har arbetat med studieresor i mer än 15 år och har stor erfarenhet att hantera skolgrupper. Valet av destination och studiebesök är ofta kopplat till den utbildning eleverna går. Här är våra populäraste destinationer för våra studieresor:

Utnyttja möjligheten att träna språket där det talas och ge era elever en givande utlandserfarenhet. Du och dina studenter kommer att vara i direkt kontakt med språket dygnet runt; på lektionerna (om ni vill ha lektioner), under aktiviteterna eller på studiebesöken och i värdfamiljerna. På bara en veckas studieresa kan ni räkna med eleverna verkligen kommer igång och använder språket. När en elev på detta sätt själv kan se nyttan och glädjen med att tala ett annat språk kan det göra mycket för motivationen i skolan här hemma. Samtidigt får ni en spännande kulturell upplevelse som blir ett minne för livet.

Ni slipper själva lägga ned egen tid på att hitta rätt kontakter och arrangera innehållet. Vi använder bara professionella samarbetspartners och skolor med lång erfarenhet av att ta emot utländska elevgrupper. Ni kan välja ett av våra färdiga paket eller skräddarsy er egen studieresa med eller utan språklektioner helt efter era önskemål.

Populära destinationer för studieresor

 • England: Brighton, London
 • Frankrike: Nice, Paris
 • Spanien: Benalmadena (nära Malaga), Barcelona
 • Tyskland: Berlin

Packat och klart!

Studieresor till kända språkskolor med språklektioner & aktiviteter

Vanligtvis är våra studieresor på en eller två veckor och arrangeras tillsammans med våra etablerade språkskolor på plats. Paketen innehåller ca 15 - 20 språklektioner per vecka under måndag till fredag. Aktiviteterna under vardagarna är kopplade till staden och dess utbud såsom t ex; stadsrundturer, kulturella kvällar, middagskväll, besök till museum, studiebesök m m. Vi brukar också inkludera hel- och halvdagsutflykter till närliggande städer eller attraktioner. Boende sker i värdfamiljer eller residens för eleverna. Lärare kan välja mellan att bo på hotell eller i familj.

Exempel på paketinnehåll

Studieresorna är på en till två veckor. Här är ett innehållsexempel för studieresa på en vecka:

 • Ankomst söndag (eller lör), hemresa lördag (eller sön)
 • Språkkurs 15-20 lektioner/vecka eller skräddarsytt innehåll efter önskemål
 • Fullt aktivitetsprogram måndag-fredag
 • Boende för elev i dubbelrum i familj eller residens med helpension
 • Boende för lärare i lägenhet, familj eller hotell
 • <liHämtning och lämning på flygplats på studieorten
 • Om grupp på minst 10 elever, medföljer en lärare utan kostnad med ovan innehåll

Om ni är många och vill ha hjälp med att boka resan till och från studieorten hjälper vi er även med detta via vår reseleverantör. För mindre grupper som vill hitta lägsta möjliga pris rekommenderar vi dock att ni bokar resan på Internet.

.

 

"Vi åker varje år till Spanien med EduPlanet - otroligt bra och uppskattat!"

Vi arrangerade under många år studieresor själva för våra språkelever i 3:an, men så fick vi tips om EduPlanets paket för skolklasser och provade dem istället. Sedan fem år tillbaka skickar vi nu istället vår avgångsklass i spanska till Benalmadena med EduPlanet, och är fantastiskt nöjda! De vet vad vi vill ha och våra elever gillar konceptet, det har också blivit ett väldigt fint avslut för klasserna. Dessutom har skolan sparat pengar, vilket rektorn är glad för :) Gustav Ericsson /Spansklärare


Linnea

Fråga Clara!

Skype: clara_eduplanet 
Mejl: clara@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20


Linnea

Fråga Henrik!

Skype: henrik_eduplanet 
Mejl: henrik@eduplanet.se
Telefon: 018-55 10 20

Skolgrupper från fem studenter och uppåt - året runt

Våra kunder är skolor i Sverige med grupper på minst 5 elever och medföljande lärare. Vissa skolor har en studieresa som del i deras utbildning eller profil, andra skolor vill ge möjligheten till sina språkklasser att komma iväg utomlands till språkets hemland. Studiereserna är populärast på våren, men vi kan ordna dem året runt!

Prissättning

Priserna är lågt satta för att göra det möjligt för er som skola eller klass att få ihop en grupp till en rimlig kostnad. Vi vet att skolornas budgetar är begränsade. Kontakta oss för prisförslag eller offert på det ni önskar ska ingå så svarar vi snabbt.

Spara tid och slipp jobbet

Ni slipper själva lägga ned egen tid på att hitta rätt kontakter och arrangera innehållet. Vi använder bara professionella samarbetspartners och skolor med lång erfarenhet av att ta emot utländska elevgrupper. Ni kan välja ett av våra färdiga paket eller med vår hjälp skräddarsy er egen studieresa med eller utan språklektioner, helt efter era önskemål.

Varför studieresa med språk som fokus

Studieresan ger er möjligheten att träna era elever i språket de läst där det talas samtidigt som eleverna får en givande utlandserfarenhet. Du och dina elever kommer att vara i direkt kontakt med språket dygnet runt; på lektionerna (om ni vill ha lektioner), under aktiviteterna eller på studiebesöken och i värdfamiljerna. På bara en veckas studieresa kan ni räkna med eleverna verkligen kommer igång och använder språket. När en elev på detta sätt själv kan se nyttan och glädjen med att tala ett annat språk kan det göra mycket för motivationen i skolan här hemma. Samtidigt får ni en spännande kulturell upplevelse som blir ett minne för livet.

Kontakta oss!

Kontakta oss så berättar vi gärna mer. Kom gärna med en förfrågan eller önskemål om innehåll och destination, så tittar vi gärna på vad vi kan sätta i hop för just er. Inga frågor eller önskemål är uteslutna. Om du vill sätter vi gärna ihop en offert till er. Vi är flexibla och har ett stort nätverk av partners i andra länder med stor erfarehet av utländska elevgrupper.

Eduplanet startade redan 1982 och är idag ett av Sveriges största företag inom utlandsstudier. Här på vår hemsida kan du söka bland mer än 300 skolor i hela världen och få hjälp av våra studierådgivare med rekommendationer och ansökningar.

 
 

TELEFON: 018-55 10 20    SKYPE: info_eduplanet    MEJL: info@eduplanet.se

BESÖK OSS: EduPlanet, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala

ÖPPETTIDER: Mån-tor 09.00-17.30, Fre: 09.00 - 16.00, helger stängt.

POSTADRESS: EduPlanet, Box 2097, 750 02 Uppsala